Geldboete VT4 wegens te veel Martini in ‘Huizenjacht’

SBS Belgium heeft tijdens een uitzending van het VT4-programma ‘Huizenjacht’ de wet op de productplaatsing geschonden door overmatige aandacht voor een fles Martini.

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft SBS Belgium een administratieve geldboete van 5.000 euro opgelegd, omdat VT4 in het programma “Huizenjacht” te veel aandacht heeft besteed aan het merk “Martini”. Volgens toezichthouder VRM werd de wet op de productplaatsing niet nageleefd.

Toosten met Martini

In het op 16 november 2011 uitgezonden programma “Huizenjacht” suggereert een interieurarchitect aan de hand van een presentatie op een computerscherm ideeën voor de herinrichting van een slaapkamer.

Tijdens deze voorstelling komt verschillende keren een fles Martini in beeld, die naast het computerscherm werd geplaatst. Aan het eind van het programma drinken de interieurarchitect en de kandidaten ook aan glaasje Martini. In een tijdsspanne van drie minuten en dertig seconden komt het merk zo gedurende zesendertig seconden duidelijk in beeld.

Het Mediadecreet laat productplaatsing wel toe, maar een van de voorwaarden is wel dat het product geen overmatige aandacht mag krijgen. Volgens de VRM heeft de zender zich daar niet aan gehouden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content