Geert Hoste stelt nieuwe boek voor in lievelingsfrituur De Wever

© Belga

Onder massale persbelangstelling heeft Geert Hoste zijn nieuwe boek voorgesteld in de favoriete frituur van Bart De Wever: ’t Draakske.

Cabaretier Geert Hoste heeft dinsdag zijn nieuwe boek ‘Geert Hoste naar de Letter’ voorgesteld in Deurne. Onder massale persbelangstelling overhandigde hij het eerste exemplaar aan N-VA-boegbeeld Bart De Wever in diens favoriete frituur: ’t Draakske.

“De keuze voor De Wever was logisch”, zegt Hoste. “Bij elke persvoorstelling van boek of conference willen we steeds een van de belangrijkste politieke figuren van het moment betrekken. Door dit te laten plaatsvinden in Bart zijn favoriete frituur kon hij natuurlijk niet weigeren.”

Aan eten kwam de N-VA-voorzitter echter niet toe. Die vertrok na een blitzbezoek onmiddellijk richting Brussel om de regeringsonderhandelingen voort te zetten.

Diepte-interview met Leterme zijn geit

Hoste kondigde zijn boek aan als een wetenschappelijk-vrolijke kijk op de Belgische mensensoort aan de hand van de klassieke thema’s die hij ook jaarlijks aanhaalt in zijn eindejaarsconferences. Zo belooft hij een totaal andere kijk op de val van de regering-Leterme na een diepte-interview met Trudy, de geit van de voormalige premier.

Daarnaast blikte de cabaretier ook al even vooruit op het veertigtal voorstellingen die hij dit najaar geeft in Oostende, Gent, Antwerpen, Hasselt en Brussel. “Stof genoeg voor de 21ste jaargang van de eindejaarsconference en met De Wever en Di Rupo verschijnen twee nieuwe prachtfiguren ten tonele. Daarnaast heeft ook de Belgische kerk met Vangheluwe en aartsbisschop Leonard een serieuze duit in het zakje gedaan voor een welverdiende vermelding.”

‘Geert Hoste naar de Letter’ is uitgegeven door Uitgeverij Vrijdag en kost 14,90 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content