‘Gardenia’ van les Ballets C de la B genomineerd voor Britse theaterprijs

© Luk Monsaert

De voorstelling van Alain Platel en Frank Van Laecke is genomineerd voor de Britse Olivier Awards.

De Britse theatertop maakte deze week de nominaties bekend voor de Olivier Awards. Deze prijzen gelden sinds hun ontstaan in 1976 als een van de meest prestigieuze in de Britse theaterwereld. In 1984 gaf de legendarische (Shakespeare)acteur Laurence Olivier (1907 – 1989) zijn toestemming om de prijzen naar hem te vernoemen.

De prijzen worden in categorieën uitgereikt, waaronder theater, musical, dans en opera. In de verschillende jury’s zetelen zowel professionelen als publiek. Er zijn twee voorwaarden om voor een nominatie in aanmerking te komen: de productie moet in een Brits theater hebben gespeeld en moet minstens 30 keer opgevoerd zijn.

Gardenia van les Ballets C de la B voldoet aan die voorwaarden en werd voor de Olivier Awards 2012 geselecteerd in de categorie ‘beste nieuwe dansproductie’. Met Gardenia maakten regisseurs Alain Platel en Frank Van Laecke een voorstelling over de laatste avond van een travestietheater dat zijn deuren sluit. Actrice Vanessa Van Durme verzamelde zeven vrienden/vriendinnen uit haar cabaretverleden. Samen met een ‘echte’ vrouw en een jonge man vertellen ze over oud worden en anders zijn, over verdriet en verlangen, over geluk zoeken en vinden.

Gardenia speelde bijna 200 keren wereldwijd, waaronder vier keer in Sadler’s Wells (Londen, in juni 2011). In dezelfde categorie werd ook Akram Khan met DESH genomineerd.

Op 15 april 2012 vindt de prijsuitreiking plaats in het Royal Opera House London. De ceremonie is live te volgen op www.olivierawards.com, op de Covent Garden Piazza of via BBC Radio 2.

Dit is een fragment van het genomineerde Gardenia:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Els Van Steenberghe

Meer info: www.lesballetscdela.be en www.olivierawards.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content