Game Of Thrones tast diep in portemonnee voor naaktscène met Cersei Lannister

© gf

Het geheim houden van de scènes met Cersei Lannister in evakostuum – gedraaid in Kroatië -, kostte de makers van Games Of Thrones een fortuin.

Volgens de boeken van George R.R. Martin moet de schandemars van Cersei Lannister (vertolkt door Lena Headey) dwars door King’s Landing in evakostuum afgelegd worden. Voor de opnames van deze scène uit Seizoen 5 kozen de makers van Game Of Thrones een zedelijke locatie in een Kroatisch dorpje, waar Cersei, eenmaal naakt uit de kerk gestapt, aan haar wandeling door de straten kon beginnen. Maar dat was in eerste instantie zeer tegen de zin van de lokale geestelijken die moord en brand schreeuwden. Omdat de GOT-crew uiteindelijk een compromis in de wacht sleepte, konden de buitenopnames wat verderop alsnog plaatsvinden. Maar: achter slot en grendel!

Om die omstreden naaktscènes geheim te houden heeft het productieteam diep in de buidel getast: 50.000 dollar per draaidag (vier in totaal), zo blijkt uit berichten. Het mocht dus wat kosten om de edele delen van de bekoorlijke actrice uit het zicht te houden. Volgens entertainmentsite TMZ werd een 200-koppig security-team ingeschakeld, plaatselijke handelaars werden rijkelijk betaald om de locatie tijdelijk te verlaten, mobiele telefoons (en dus ook ingebouwde camera’s) werden geweerd en iedereen die bij het ‘naaktproject’ werd betrokken moest zijn stilzwijgen ondertekenen op straf van zware boetes (tot 250.000 dollar).

Voor menig fan van de fantasyreeks is de scène het summum tijdens Seizoen 5. Nu hopen dat ze niet teleurgesteld worden. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content