‘Game of Thrones’-acteur Clive Mantle’s oor afgebeten

Clive Mantle (55), die Greatjon Umber speelde in het eerste seizoen van ‘Game of Thrones’, werd aangevallen in zijn hotel in Newcastle. Een onbekende man beet een deel van zijn oor af.

Volgens een woordvoerder van Mantle was de acteur in een ruzie terechtgekomen nadat hij andere hotelgasten vroeg om stiller te zijn. Dat meldt de Britse krant The Guardian. De discussie liep uit de hand en Mantle’s tegenstander besloot een hap te nemen uit zijn rechteroor. De acteur werd overgebracht naar het Royal Victoria ziekenhuis, waar hij onmiddellijk geopereerd moest worden. Het bovenste stuk van Mantle’s oor werd teruggevonden, waarna chirurgen het vast konden naaiden.

Ondertussen werd een 32-jarige man aangeklaagd voor opzettelijke slagen en verwondingen. Hij zal volgende maand voor de rechter verschijnen. Een andere onbekende zou ook iets te maken hebben met de aanval, maar werd ondertussen op borgtocht vrijgelaten. Een derde man kwam er zonder aanklacht vanaf.

Mantle was op tournee met de humoristische theatershow ‘The Ladykillers’. Hij had er juist een optreden opzitten, voordat hij in zijn hotel werd aangevallen. Op medisch advies stopt de acteur met de tournee. Hij moet misschien nog verdere operaties ondergaan en het is evenwel niet zeker dat zijn oor volledig zal herstellen.

Clive Mantle was lange tijd een van de sterren van de BBC-reeks ‘Casualty’. Hij vertolkte hoofdchirurg Mike Barrett in de medische serie en de spin-off ervan, ‘Holby City’. (CS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content