‘Game Of Thrones 4’ start op 6 april

Het vierde luik van het populair middeleeuws epos Game Of Thrones heeft een startdatum: 6 april. Er is ook nieuws over de reeksen ‘Boardwalk Empire’, ‘Girls’ en ‘Justified’.

Fans van Game Of Thrones mogen er een scheurkalender bijnemen en beginnen af te tellen. De première van het langverwachte vierde seizoen heeft immers een datum: 6 april. Dan verschijnt de fantasyreeks in de Amerikaanse huiskamers. Een week later kan je bij ons afstemmen op PRIME.

Geen mens die er aan twijfelt dat het middeleeuws epos ook dit seizoen als een pijl uit de startblokken zal schieten. De reeks met kijkcijfer- en downloadrecords geniet een immens grote aanhang die al maanden uitkijkt naar het nieuwe seizoen. Zelfs Barack Obama is fan.

‘Boardwalk Empire’ en ‘Girls’

Betaalzender HBO had overigens meer nieuws te melden: het vijfde seizoen van de prestigieuze gangsterreeks ‘Boardwalk Empire’ (met karakterkop Steve Buscemi) wordt helaas het laatste. Daarna is het finito met de sterke reeks voorzien van complexe verhaallijnen en donkere thema’s.

Fans van Girls daarentegen zitten nog een tijdje safe. De comedy-reeks krijgt een vierde seizoen. Het derde luik gaat komende zondag van start.

‘Justified’

En er is ook nieuws over de topreeks ‘Justified’ van kabeltelevisienetwerk FX, want het zesde seizoen van de moderne western gebaseerd op het werk van de overleden misdaadschrijver Elmore Leonard, zou wel eens het allerlaatste kunnen zijn. Volgens Nick Brad van FX is het moment om er definitief een punt achter te zetten bijna aangebroken. ‘We denken er over na’, zegt hij. ‘Stoppen op het juiste moment kan een serie eeuwige roem bezorgen. En dat streven we na.’ Helemaal zeker is het niet, maar het is dus wel de bedoeling dat de reeks eindigt op een hoogtepunt.

‘Justified’ is een serie gedrenkt in een zuiders sfeertje, over US marshal Raylan Givens (vertolkt door Timothy Olyphant): ‘een man die sneller schiet dan zijn schaduw en gevatter praat dan vijf Quentin Tarantino-personages tijdens een wedstrijdje oneliners verzinnen’, om het met de woorden van tv-watcher (SW) te zeggen. ‘Het is een feest van gevatte dialogen, geweldige acteurs, actiescènes die je de adem benemen en spannende verhalen. Het betere jongensboek op het scherm.’

In de VS is deze week het vijfde seizoen – met enkele nieuwe karakters – van start gegaan. Het was de eerste aflevering sinds het overlijden van Leonard. (DB)

Maak kennis met het hoofdpersonage op de tonen van ‘Thickfreakness’ van The Black Keys.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Boardwalk Empire

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content