Franse komiek Dieudonné zet controversiële voorstelling ‘Le Mur’ stop

© Facebook

De omstreden Franse komiek zal zijn voorstelling ‘Le Mur’ definitief stopzetten. In plaats daarvan komt er een andere voorstelling rond ‘een ander onderwerp’.

De omstreden Franse komiek zal zijn voorstelling ‘Le Mur’ definitief stopzetten. In plaats daarvan komt er een andere voorstelling rond “een ander onderwerp”. Dat heeft een van zijn advocaten zaterdag aangekondigd, nadat het Franse gerecht beslist heeft zijn optredens te verbieden wegens antisemitisme. De nieuwe show van Dieudonné heet ‘Asu Zoa’ en zou sinds 14.00 uur worden opgevoerd in het Parijse theater La Main d’Or, zo zegt Jacques Verdier. Er geldt enkel een verbod op de voorstelling van ‘Le Mur’ en niet op andere voorstellingen van Dieudonne, zo verduidelijkt de advocaat.

Dieudonné is een erg omstreden komiek. Hij uit regelmatig antisemitische uitspraken en ook in zijn voorstelling “Le Mur” zegt dat het jammer is dat gaskamers niet meer bestaan.

Op het vernoemde tijdstip werd de toegang tot het theater evenwel afgesloten door de politie. Op zijn Facebook-pagina zegt Dieudonné dat hij zijn nieuwe show “op

drie nachten heeft geschreven”. Hij omschrijft ‘Asu Zoa’ als “dans en muziek, mime en zelfs enkele tai-chibewegingen”, geïnspireerd door “oude mythes en primitieve geloven”.

Over het eventueel opvoeren van zijn controversiële “quenelle” – een antisemitisch gebaar – wordt niet gerept. Op de affiche wordt gewoon een olifant in de savanne afgebeeld. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content