Franse actrice Juliette Binoche in het voorjaar op de Antwerpse planken

Juliette Binoche © REUTERS

De Vlaamse theatermaker Ivo Van Hove regisseert Juliette Binoche in ‘Antigone’. Van 1 tot 4 april is het stuk ook in ons land te zien in deSingel in Antwerpen. Tickets voor de voorstelling zijn al een tijdje de deur uit.

In Luxemburg gaat op woensdag 25 februari een langverwachte nieuwe Engelstalige versie van de klassieke Griekse tragedie “Antigone” van Sophocles in première, geregisseerd door de Vlaamse theatermaker Ivo Van Hove en met de bekende Franse filmactrice Juliette Binoche in de hoofdrol.

Als zoete broodjes

Van 1 tot 4 april is het stuk ook in ons land te zien, meer bepaald in kunstencentrum deSingel in Antwerpen. Alle tickets daarvoor zijn al sinds vorige zomer de deur uit.

“Antigone” vertelt het verhaal van de fatale afloop van een bloedige machtsstrijd tussen twee broers, Eteocles en Polyneikes, waarbij die laatste vervolgens als landsverrader beschouwd wordt en zijn lichaam openbaar tentoongesteld wordt. Zijn zus Antigone kan dat echter niet aanzien en wil hem begraven, maar dreigt daar op haar beurt met de dood voor bestraft te worden.

De nieuwe versie is een Engelse vertaling van de hand van Anne Carson en verkent volgens regisseur Van Hove “een nieuw veld van menselijkheid en van mensen in een crisissituatie”. Het stuk gaat volgende week in première in Luxemburg, trekt daarna drie weken lang naar Londen en begin april naar deSingel in Antwerpen.

Star effect

“Ivo Van Hove is al sinds de jaren ’80 regelmatig bij ons te gast en deze productie van het gerenommeerde Londense Barbican Centre met dan nog eens Juliette Binoche in de hoofdrol mochten we niet missen”, zegt Jerry Aerts, algemeen directeur van deSingel. “De tickets gingen vorige zomer meteen allemaal de deur uit, allicht dankzij het ‘star effect’ van Binoche. We proberen dan ook jaarlijks minstens één zo’n bekend figuur uit de filmwereld in onze internationale programmatie op te nemen.” (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content