Franco Dragone bouwt vijf theaters in China

© EPA

In de vijf theaters zal Dragone gedurende meerdere jaren permanente spektakels opvoeren.

In het kader van de Belgische handelsmissie in China sluit de Franco Dragone Entertainment Group een groot contract af met Dalian Wanda, de belangrijkste vastgoedgroep in de handels- en cultuursector. De overeenkomst slaat op het ontwerp, de productie en het beheer van ten minste vijf permanente spektakels in vijf Chinese steden gedurende meerdere jaren.

Evenveel nieuwe theaters zullen ingeplant worden in stedelijke centra of in toeristische complexen die beheerd worden door de groep Dalian Wanda. Volgens de Franco Dragone Entertainment Group zal het eerste van die toekomstige spektakels eind 2013 opgezet worden in Wuhan. Het opzet vergt een investering van 250 miljoen euro, de bouw van een theater inbegrepen. Het contract slaat op minimum 10 jaar.

Voor ieder van de spektakels wordt een aangepast theater ontworpen en gebouwd, onder toezicht van de Franco Dragone Entertainment Group. De andere theaters komen in Dalian, Hainan en Xishuangbanna. Meer dan 90 procent van de artiesten zullen Chinees zijn.

De groep is niet aan zijn proefstuk toe en realiseerde eerder grootschalige producties in Las Vegas en Macao. Franco Dragone Entertainment Group heeft een speciale voorstelling gecreëerd vanwege het binnenhalen van het contract. Maandagavond voert de compagnie die voorstelling op in Peking, ter gelegenheid van de handelsmissie onder leiding van prins Filip. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content