Francesca Vanthielen aan de slag voor Radio1

VTM-gezicht Francesca Vanthielen keert tijdelijk terug naar de VRT. Ze zal komende maanden te horen zijn op Radio1. ‘Of ik achteraf aan de Reyerslaan blijf hangen? Ik sluit niks uit’, zegt ze.

Francesca Vanthielen gaat tijdelijk werken voor Radio1. Ze kreeg van haar huidige werkgever VMMA groen licht om aan de slag te gaan als presentatrice van het dagelijkse programma ‘Koppiekoppie’, waar ze Kobe Ilsen vervangt. En in september komt ze met ‘Closing Time’, een nieuw radioprogramma rond tango, haar grote passie. ‘Ik dans wel al dertien jaar tango en ken heel veel van die muziek, maar de namen van de artiesten of componisten ken ik niet’, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Vanthielen keert dus tijdelijk terug naar de werkvloer en het medium waar het voor haar allemaal begon: de radio. In een ver verleden was ze te horen in het toenmalige BRT-3-programma ‘Radio Tam Tam’, Studio-Brussel en Q-Music. ‘Ik ben VTM erg dankbaar dat ze me dit gunnen’, zegt ze. ‘Sterren op de Dansvloer is inmiddels een half jaar afgelopen en nadien diende er zich niet meteen iets nieuws aan. Wat de toekomst biedt, weet ik niet. Ik ga nu eerst schoon en braaf Radio 1 doen en daarna zien we wel’, aldus Vanthielen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content