Fotograaf Mimmo Jodice in het Louvre

Merkwaardige fototentoonstelling van de fotograaf Mimmo Jodice in het Louvre.

In het Louvre (Parijs) zal vanaf 19 mei een merkwaardige fototentoonstelling te zien zijn van de Napolitaanse fotograaf Mimmo Jodice.

De Napolitaanse fotograaf Mimmo Jodice heeft altijd al wat met musea gehad. Hij realiseerde een project over de aftakeling door de tijd van de antieke sculpturen van het archeologisch museum in Napels. Later confronteerde hij portretten met de barokke schilderijen van het museum van Capodimonte en nu gaat hij in het Louvre aan de slag met het onderwerp ‘De Blik’.

Tussen fotografie en schilderkunst

Hij zocht geschilderde portretten uit van alle periodes uit de kunstgeschiedenis en plaatste ze, de ogen op gelijke hoogte, naast fotoportretten van medewerkers van het museum. Op die manier wil hij de tijd opheffen en het verschil in benadering tussen schilderkunst en fotografie benadrukken.

Het gaat niet uitsluitend om analogieën te creëren tussen het geschilderde en het levende portret maar om opnieuw leven, ziel en karakter te geven aan figuren uit het verleden maar ook een nieuwe status te geven aan de gefotografeerde modellen.

Ludo Bekkers

Louvre, Mimmo Jodice – Les yeux du Louvre, 19 mei tot 15 augustus 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content