Flight of the Conchords

De HBO-comedy Flight of the Conchords volgt de lotgevallen van de twee Nieuw-Zeelandse folkies die in New York aan hun doorbraak timmeren. Best te bekijken ná de festivals.

Flight of the Conchords Seizoen 1 & 2

Reeksen: *** en *** (Warner Home Video)

‘They call me the Hiphopopotamus, flows that glow like phosphorus. Poppin’ off the top of this esophagus, rockin’ this metropolis. I’m not a large water-dwelling mammal, Where did you get that preposterous hypothesis?’ Tyler The Creator? Neen, de jongens van Flight of the Conchords, die ook een flink stukje weg rappen in Hiphopopotamus Vs. Rhymenoceros, een hilarische parodie op hiphop.

De HBO-comedy Flight of the Conchords volgt de lotgevallen van de twee Nieuw-Zeelandse folkies Brett en Jemaine, die in New York aan hun doorbraak timmeren, maar de summiere verhaallijnen zijn eigenlijk vooral een alibi om allerlei muziekgenres door de mangel te halen.

Het resultaat is telkens weer zo sterk, zowel muzikaal, tekstueel als visueel (bij elk liedje hoort een videoclip waarin alle clichés op een rij worden gezet) dat je nauwelijks nog naar een ‘normale’ song kunt luisteren zonder aan Brett en Jemaine te denken.

Best te bekijken ná de festivals dus. De twee seizoenen van Flight of the Conchords – het duo besliste zelf om te stoppen uit vrees dat ze zichzelf zouden herhalen – zijn uit op dvd bij Warner Home Video.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content