Film en tv bezorgen Time Warner hogere winst

Succesvolle series en films als ‘The Great Gatsby’, ‘Man of Steel’ of ‘Game of Thrones’ hebben de winsten van mediaconcern Time Warner de hoogte ingejaagd.

Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van de populariteit van zijn tv-zenders en van succesvolle films zoals de nieuwe Superman en The Great Gatsby van filmstudio Warner Bros. Die stuwden de omzet en zorgden voor een aanzienlijk hogere nettowinst dan vorig jaar, zo maakte de
eigenaar van tv-zenders HBO en CNN woensdag bekend.

De omzet van Time Warner steeg in het tweede kwartaal met 10 procent tot 7,4 miljard dollar (5,6 miljard euro). De nettowinst kwam uit op 771 miljoen dollar (580 miljoen euro), tegen 412 miljoen dollar (310 miljoen euro) een jaar eerder.

De opbrengsten van de tv-zenders namen met 7 procent toe, de operationale winst ging met bijna een derde omhoog. Daarbij profiteerde het bedrijf onder meer van de grote vraag naar reclamezendtijd rond de basketbalfinales in de NBA en NCAA. Ook populaire series als Game of Thrones en The Big Bang Theory speelden in het voordeel van Time Warner.

Succesvolle films als The Great Gatsby en de nieuwe Superman, Man of Steel, stuwden de omzet van deze divisie met 13 procent.

Minder goed nieuws was er voor de tijdschriftendivisie, met onder meer Time, Fortune en People. Daar zakte de omzet met 3 procent. Time Warner kondigde eerder al aan deze afdeling te willen afsplitsen van de groep en naar de beurs te brengen.

Met 0,83 dollar per aandeel was de nettowinst van Time Warner hoger dan analisten gepolst door persbureau Bloomberg voorspelden. Zij rekenden in doorsnee op 76 cent per aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content