Festival Gouden Roos verhuist naar Brussel

© Getty Images

De Gouden Roos, het meest prestigieuze Europese festival voor amusementsprogramma’s op televisie, verhuist volgend jaar in mei naar Brussel. Het festival vond voorheen altijd plaats in Zwitserland.

Reden voor de verhuis is de verkoop van de festivalrechten aan de Europese Radio-unie (European Broadcasting Union, EBU). Dat blijkt maandag uit een communiqué van het Zwitserse mediaconcern Ringier.

De eerste editie van de Gouden Roos (Rose d’Or) vond plaats in 1961 in Montreux. Dat bleef zo tot in 2004, toen het festival naar Luzern trok. De organisatie van het festival werd in 2006 overgenomen door het Zwitserse Freddy Burger Management, en vervolgens in 2009 door Ringier SA. De rechten worden volgens Ringier SA vanaf 1 augustus overgedragen.

Vanaf dan is het dus de EBU die zal instaan voor de organisatie en de marketing van het evenement. Over het bedrag dat met de verkoop gemoeid is, werd niets vrijgegeven. De EBU, met hoofdzetel in Genève, vertegenwoordigt 74 leden-omroeporganisaties in 56 landen uit Europa, maar ook uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Het staat overigens ook in voor het Eurovisiesongfestival. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content