Evy Gruyaert wordt nieuw gezicht van VIER

VRT-omroepster Evy Gruyaert maakt de overstap van de openbare omroep naar VIER. Ze zal er dit najaar de nieuwe liveshow ‘De val van 1 miljoen’ presenteren.

Evy Gruyaert gaat aan de slag bij VIER waar ze er de nieuwe show De val van 1 miljoen zal presenteren. De commerciële zender pakt dit najaar voor het eerst uit met Vlaamse programma’s in het weekend: wekelijks krijgen verscheidene duo’s kandidaten 1 miljoen euro cash geld in handen, slechts acht meerkeuzevragen scheiden de deelnemers van hun geld.

Gruyaert zal de komende tv-seizoenen ook meewerken aan andere nieuwe VIER-programma’s. ‘VIER staat nog in de steigers en er is nog veel stof op de werf. Maar ik zie de contouren van een prachtige nieuwe zender met veel gedreven mensen’, aldus de 33-jarige omroepster . ‘Daar wil ik met veel plezier mee mijn schouders onder zetten.’ In afwachting van de start van haar programma zal ze nog te zien zijn op Eén.

‘Warm en vrouwelijk’

‘We hebben lang gezocht naar het juiste schermgezicht dat VIER de komende seizoenen mee richting kan geven. Van Evy krijg je meteen een goed gevoel: haar warme en vrouwelijke persoonlijkheid past in het gevoel waar we met onze zender naartoe willen’, zegt programmadirecteur Liesbet Vrieleman. ‘Wat Evy doet, is écht. Dat matcht met de zender die we bouwen, elementen als verbreding en openheid zijn daarbij belangrijk. Als nieuw gezicht van VIER is ze dit najaar samen op VIER te zien met kleppers als Erik Van Looy en Philippe Geubels. De komende seizoenen zullen we nog belangrijke stappen zetten in die verbreding.’

Evy Gruyaert studeerde vertaler-tolk. Ze zette in 2001 haar eerste stappen in de media bij het toenmalige Radio Donna dankzij nadat ze DJ-wedstrijd. Diezelfde zomer werd ze ook in de ether gegooid als omroepster van Eén. De jaren nadien combineerde ze het radiomaken met het omroepen, en met het presenteren van diverse tv-programma’s op Eén.

Haar debuut maakte ze met ‘Ticket’, een voorloper van Vlaanderen Vakantieland. Daarna volgden drie seizoenen van ‘De Thuisploeg’ aan de zijde van Marcel Vanthilt, en reportages voor Vlaanderen Vakantieland. Ze presenteerde ook programma’s als ‘Zoo Of Love’, ‘Topstarter’, ‘De Rode Loper’ en sinds 2006 ‘Vlaanderen Sportland’, waar het hele ‘Start To Run’-project geboren werd. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content