Emmy Award voor ‘Benidorm Bastards’

© Belga/AFP

Het Belgische televisieprogramma ‘Benidorm Bastards’ is in de VS de International Emmy Award voor Beste Comedy. ‘Een geweldig moment in de geschiedenis van de Vlaamse televisie’, reageert de Vlaamse Media Maatschappij.

In het comedy-programma, uitgezonden op 2BE en later op vtm, nemen coole senioren hun doorgaans jonge slachtoffers beet met behulp van verborgen camera’s. Het programma werd al aan tientallen buitenlandse zenders verkocht, waaronder het Amerikaanse NBC en het Britse BBC. De uitdagers van de Belgische inzending waren “Breaking Up” uit Brazilië, “Facejacker” uit Groot-Brittannië en “The Noose” uit Singapore.

“Een geweldig moment in de geschiedenis van de Vlaamse televisie.” Zo reageert de Vlaamse Media Maatschappij op deze prestigieuze onderscheiding. “De kers op de taart van het indrukwekkende internationale parcours en palmares dat de reeks de voorbije maanden heeft opgebouwd.”

Primeur voor een Belgisch tv-format

“Benidorm Bastards” won al verschillende prijzen, waaronder twee Gouden Rozen in Luzern. Maar het is de eerste keer dat een Belgisch tv-format een onderscheiding wegkaapt op de internationale Emmy’s.

Shelter, het productiehuis dat “Benidorm Bastards” maakte, is via de productiemaatschappij Studio-A een dochteronderneming van de VMMa en maakte voor 2BE ook al het humoristische programma “M!LF” (met Jan Van Looveren en Philippe Geubels) en het sketchprogramma “Wat als?” (met onder meer Bruno Vanden Broecke en Charlotte Vandermeersch).

Van “Benidorm Bastards” komt er geen derde seizoen meer, van “Wat als?” komt er wel een tweede seizoen. (Belga/RDM/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content