“Elmo” verlaat Sesamstraat na pedofiliegeruchten

Kevin Clash, de man achter de populaire muppet Elmo, heeft zijn resterende vakantiedagen opgenomen nadat hij aangeklaagd werd voor seksuele handelingen met een minderjarige, dat meldt The Hollywood Reporter.

Dagelijks kruipt hij in de huid en stembanden van de rode, pluizige muppet Elmo, maar nu heeft Kevin Clash (52) even de handdoek in de ring gegooid. Er wordt namelijk gefluisterd dat Clash zeven jaar geleden seks heeft gehad met een zestienjarige jongen. Clash geeft toe dat hij en de nu 23-jarige aanklager een relatie hebben gehad, maar dat dit zich voordeed lang nadat de man meerderjarig was.

“Onze relatie was iets tussen twee volwassenen en met volledige toestemming van beide partijen. Het doet me veel pijn dat hij er nu iets van wil maken dat het helemaal niet was”, aldus Clash aan TMZ.

Ook Clashs werkgever, The Sesame Street Workshop, steunt hem volledig en vindt de klacht ongegrond. Ze benadrukken dan ook dat het Clashs keuze was het bedrijf tijdelijk te verlaten en dat zij hem daar niet toe hebben aangezet. De poppenspeler zal naar eigen zeggen de vrije tijd gebruiken om zijn naam te zuiveren. Zo klaagt Clash nu zelf zijn ex- partner aan voor laster. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content