Eerste conventie koorddansers vindt plaats in Brussel

© Ecole de Cirque de Bruxelles

Op zondag demonstreren acrobaten en jongleurs hun kunsten op de Brusselse Grote Markt.

In het weekend van 5 en 6 november vindt de eerste conventie voor koorddansers in België plaats op de site van Tour & Taxis in Brussel, in het kader van de dertigste verjaardag van de Brusselse circusschool. Dat heeft de school bekendgemaakt.

Zaterdagavond wordt ook de eerste school voor koorddansen, het Centre européen de funambulisme, ingehuldigd. Het speelterrein voor liefhebbers van het koorddansen en de circuskunsten omvat een dertigtal kabels, die van 50 centimeter tot 8 meter boven de grond horizontaal of schuin opgespannen zijn. Dit binnen een oppervlakte van 5.000 vierkante meter.

De circusschool organiseert ook de 25e conventie voor het jongleren, waar vijfhonderd jongleurs van over de hele wereld op afkomen. Het hele weekend lang kan het grote publiek kennismaken met dergelijke circuskunsten door activiteiten en ateliers op het terrein van Tour & Taxis.

Zondag wordt het weekend afgesloten met een grote finale op de Grote Markt in Brussel. Om 13 uur demonstreren jongleurs er allerlei kunsten, waarna om 16 uur dertig acrobaten op koorden boven het plein dansen. (Belga/EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content