Eerste afleveringen Game Of Thrones 5 gelekt

© .

Volgens de website TorrentFreak zijn de eerste vier afleveringen van het langverwachte vijfde seizoen gelekt. Dat is een harde klap voor HBO, die dit koste wat het kost wilde vermijden: vannacht wordt de wereldpremière in 170 landen tegelijkertijd uitgezonden.

Ook het nieuwe seizoen van Game Of Thrones moet eraan geloven: volgens TorrentFreak.com zijn de eerste vier afleveringen gelekt. Hoe zoiets kan gebeuren? Volgens de website is de lek te wijten aan de exemplaren die aan media ter recensie werden overhandigd.

In een tijdspanne van drie uur zouden de afleveringen zowat 100.000 keer gedownload geweest zijn. De illegale kopieën werden verspreid via de privésite IPT, en publieke sites als The Pirate Bay, RARBG en Kickass Torrents. Verwacht wordt dat het aantal downloads vandaag nog vlotjes de kaap van één miljoen zal bereiken, gezien de populariteit van de serie en de hype rond het langverwachte vijfde seizoen.

Harde klap voor HBO

Volgens TorrenFreak is de lek een harde klap voor HBO, die er alles aan had gedaan om dit te vermijden. De betaalzender had de grote middelen bovengehaald, met onder meer de wereldpremière van het nieuwe seizoen dat (vannacht) in 170 landen tegelijkertijd wordt uitgezonden.

De afgelopen jaren was Game Of Thrones al de meest gedownloade serie (en film), dat zal dus dit jaar niet anders zijn. (DB)

Game of Thrones seizoen 5

Voor wie zeker wil meezijn: bekijk deze grafiek, zo weet u in één oogopslag waar het vorige seizoen u achter liet. De finale van Game of Thrones 4 was een spliterbom: de personages verspreidden zich over alle uithoeken van de bekende wereld. Wie zit waar? Dat frist deze knappe video even op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content