‘Een wonderstof waaruit je geboren wil worden’

Marijs Boulogne haakt met een roze wonderstof een heus maagdenleger in ‘Who wants to be holy?’

‘We overwogen zelfs om een interactief stuk te maken. Zodat de mensen zouden voelen hoe het is om geboren te worden, al rollend in deze wonderstof.’ Marijs Boulogne is gek op de roze stof waarmee ze haar jongste creatie haakte. Boulogne is gefascineerd door haken. Na De anatomische les met een gehaakte baby voert ze in het Who wants to be holy? een gehaakte sculptuur op die het maagdenleger van de vijfde eeuwse martelares Ursula uitbeeldt.

De foto is een detailopname van de stof. Die ‘intelligente’ stof, ontworpen en geweven door Bekaert Textiles, verknipte Boulogne tot linten en haakte deze (onder meer met ‘de meisjeshaaksteek’) tot objecten. De objecten worden gemanipuleerd door performers en bewegen te midden de vijf muzikanten/componisten. ‘Al spelend met de stoffen, de snaren en onze handen tonen we dat de weg naar de heiligheid en harmonie moeilijk maar niet onmogelijk is.’

(E.V.S.)

Smaakmaker:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer info: www.desingel.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content