Eén-reeks ‘Ten Oorlog’ krijgt onderscheiding in Berlijn

De Eén-reeks ‘Ten oorlog’ van productiehuis De Chinezen, heeft in Berlijn de eerste prijs gewonnen tijdens het Eurovision Creative Forum.

Eén-reeks ‘Ten oorlog’ van productiehuis De Chinezen, heeft in Berlijn de eerste prijs gewonnen tijdens het Eurovision Creative Forum.

In het programma doorkruisen documentairemaker Arnout Hauben en zijn kompanen Jonas Van Thielen en Mikhael Cops Europa langs de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog.

‘Dit is echt geweldig’, zegt Elke Neuville van productiehuis De Chinezen. ‘Ten oorlog’ is ons eerste eigen programma voor Eén. We hebben hier in Berlijn heel veel lof gekregen van televisiemakers uit heel Europa, maar de hoofdprijs mee naar huis mogen nemen; dat hadden we echt niet verwacht.”

Het Eurovision Creative Forum geeft de leden van de European Broadcasting Union of EBU een forum om succesvolle televisieformats en ideeën uit te wisselen. In Berlijn werden programma’s in allerlei genres gescreend: educatieve spelshows, ontspanning, lifestyleprogramma’s, taalprogramma’s en edutainmentprogramma’s, realityprogramma’s, religieuze programma’s enzovoort. De zeven beste nieuwe formats werden bekroond. ‘Ten oorlog’ kwam dit jaar als grote winnaar uit de bus. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content