Een najaar met Maurice Béjart

Het Maison Maurice Béjart houdt de herinnering aan de grootmeester levendig met een tentoonstelling en dansvoorstellingen. Allemaal dit najaar.

Het Maison Béjart Huis (MBH) werd opgericht in april 2008 om de werken van de bekende choreograaf en danser te promoten, maar ook de dans in het algemeen. Dit najaar kan u er genieten van de tentoonstelling ‘Vrij parcours: decors en kostuums’. De dansliefhebber kan uitkijken naar de creatie ‘Opinie Publiek’ van het choreografisch centrum Ballet in Progress (BIP). Naast het Huis in de Brusselse Greepstraat bezet het MBH momenteel ook het Rodinpaviljoen in Elsene. Van 8 oktober tot 22 november kan u daar genieten van de tentoonstelling Maurice Béjart, Vrij parcours: decors en kostuums. U zal er werken kunnen bekijken van kunstenaars die samen met Maurice Béjart werkten zoals een Salvator Dali, René Magritte, Gianni Versace en Issey Miyake. Jean-Paul Knott zal heel uitzonderlijk enkele werken, die hij ontworpen heeft voor Maurice Béjart, tentoonstellen. Ook maquettes, schetsen, kostuums, beeldhouwwerken, automaten, programma’s en nooit eerder getoonde fotografieën zullen te bewonderen zijn.

Een streepje dans

U kan ook een streepje dans meepikken naar aanleiding van de aftrap van de tentoonstelling. Verschillende performances zullen voorgesteld worden door het choreografisch centrum Ballet In Progress (BIP). De eerste voorstelling gaat door in Théâtre Marni op 8 en 9 oktober 2010 en heet ‘Opinie Publiek’. Opinie publiek is samengesteld uit vijf verschillende creaties die het krankzinnige en de toeval vermengen, over de stilte, over de dualiteit dat een mens kan ervaren, over liefde en geweld en over het informatietijdperk.

Ontdekkingstentoonstelling ‘Vrij Parcours: decors en kostuums’, van 8 oktober tot en met 22 november 2010, www.maisonbejarthuis.be; Voorstelling ‘Opinie Publiek’, avant-première, 8 en 9 oktober 2010, www.theatremarni.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content