Eén maakt najaarsprogrammatie bekend

Veerle Eyckermans en Veerle Dobbelaere in 'Vriendinnen'. © VRT

Op 1 september start Eén met het nieuwe tv-seizoen waaronder de nieuwe programma’s ‘De Biker Boys’ van Bart De Pauw en de feelgoodreeks ‘Vriendinnen’, met Charlotte De Bruyne, Anemone Valcke, Veerle Eyckermans en Veerle Dobbelaere. Een overzicht.

Eén verrast dit najaar met nieuwe titels in verschillende genres. Er komen ook heel wat nieuwe seizoenen aan van programma’s die gesmaakt werden door de kijker. Dat maakte de openbare omroep bekend in een persbericht. Een overzicht.

Vlaamse fictie

Een van de blikvangers is De biker boys, een nieuwe humoristische fictiereeks van Bart De Pauw. Daarin proberen drie bekende avonturiers krampachtig een reisprogramma te maken, maar dat loopt niet zoals ze gehoopt hadden. Stilaan zal the making of interessanter blijken dan het goedbedoelde programma zelf. Ben Segers, Jonas Van Geel en Bart De Pauw spelen de rollen van de drie vrienden-avonturiers, Umesh Van Gaever kruipt in de huid van hun fixer Haldis.

Bekijk hier de veelbelovende trailer.

De feelgoodreeks Vriendinnen vertelt het verhaal van de jarenlange vriendschap van Eva en Nel. Charlotte De Bruyne en Anemone Valcke spelen de jonge jaren van de twee, Veerle Eyckermans en Veerle Dobbelaere de oudere.

Er komt een tweede seizoen van De Ridder. Daarin loopt Helena De Ridder (Clara Cleymans) tegen het begeerlijke lijf van de havenschepen, vertolkt door Louis Talpe. Zo meldt de communiqué.

Eén maakt ook tijd voor ontspanning; op zondagavond en tijdens de week.

Adriaan Van den Hoof maakt dit najaar zijn presentatiedebuut op Eén met de humoristische panelshow Normale mensen, een programma over – de titel zegt het al – normale mensen, maar dan met een niet zo normaal verhaal.

Ook Jan Van Looveren werkt aan een gloednieuw programma voor Eén, dat later dit najaar zal worden uitgezonden.

September is comedymaand bij Eén, met elke woensdag theatershows van onder meer Henk Rijckaert, Els de Schepper en Adriaan Van den Hoof in Comedy Tour.

En verder komt er ook een nieuwe eindejaarsquiz.

Bart De Pauw presenteert vanaf september een tweede seizoen van Twee tot de zesde macht. Het najaar toont ook een nieuw seizoen van Beste vrienden (gepresenteerd door Bruno Wyndale) en van het zangprogramma Sing that song .

Human interest en maatschappelijke thema’s

Eén zal opnieuw een grote brok human interest en verhalende reality presenteren.

In Goed volk trekt Jeroen Meus naar zes gemeenschappen die hem vaak als kind al fascineerden. Het zijn gemeenschappen die, elk op hun manier, moeilijk te doorgronden zijn. Via de keuken probeert Jeroen hen te ontdooien.

In Flying doctors vertrekken drie jonge Antwerpse dokters en een West-Vlaamse piloot naar Oost-Congo voor de missie van hun leven. Onderweg moest er vaak getankt worden. Van die rust- en tankmomenten werd gebruik gemaakt om lokale projecten te bezoeken en te ondersteunen. Hun avontur werden vastgelegd in zes afleveringen en belooft alvast spannende televisie op te leveren, want het vliegtuig en zijn inzittenden kenden enkele hachelijke momenten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In de nieuwe docureeks Buitengewoon volgen drie geroutineerde verhalenvertellers acht jongeren met een beperking. Ze laten daarbij ook de jongeren zelf uitgebreid aan het woord. Buitengewoon zet daarmee een onderbelicht onderwerp op de agenda en brengt een unieke inkijk in het leven van jongeren met een beperking.

Wie is die nieuwe generatie die elk jaar vanuit alle hoeken van de wereld afzakt naar Tomorrowland om eens flink uit de bol te gaan? De nieuwe reeks People of tomorrow zoekt diehard fans op in hun thuisland voor een authentiek portret, en volgt hen tegelijkertijd tijdens hun festivaltrip.

In Beroepen zonder grenzen werken vier collega’s een week lang zij aan zij met hun vakgenoten in het buitenland.

Vaste waarden

Uiteraard kan de kijker op Eén blijven afstemmen voor sport en vaste waarden als Het Journaal, Koppen, De Zevende Dag, Café Corsari, Vlaanderen Vakantieland, Dagelijkse Kost, Iedereen Beroemd en kijkcijferkanon Thuis. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content