“Een Laatste Groet” wint geen Gouden Roos

Bart Peeters © Belga

Het Canvas-programma “Een Laatste Groet” grijpt naast een Gouden Roos.

Het programma was één van de drie finalisten in de categorie Comedy, maar moest de duimen leggen tegen het Israëlische “Little Mom”. De awards werden woensdagavond in Berlijn uitgereikt tijdens de 53ste Gouden Roos Awards 2014, het meest prestigieuze televisiefestival van Europa.

De prijs voor beste sitcom ging naar het Britse “Toast of London” en ook in de categorie reality-entertainment ging de eer, met het programma Gogglebox van de Britse zender Channel 4, naar het Verenigd Koninkrijk, zo meldt de European Broadcasting Union (EBU) online. Beste spelshow was “Pointless” (VK) en de award voor beste tv-entertainment ging naar “Circus Halli Galli” (Duitsland).

In de categorie Arts ging “Peter & The Wolf/Pierre et le Loup” (Frankrijk) met de pluimen lopen. In de drie amusementscategorieën voor radio gingen de prijzen naar “Bridget Christie Minds The Gap” (VK), “A Night of Emotions” (Finland) en “The Futurologists” (Zweden).

Topcomedians

“Een Laatste Groet” is een comedyshow op Canvas waarin BV’s op spirituele wijze ten grave worden gedragen door “ceremoniemeester” Bart Peeters en een trio “lijkbidders”, geselecteerd uit ’s lands topcomedians. De genomineerde aflevering was die waarin Bart Cannaerts, Linde Merckpoel en Dimitri Leue afscheid namen van Cath Luyten.

In totaal namen dit jaar aan de Gouden Roos zo’n 400 inzendingen van meer dan 100 productiehuizen en zenders deel, verspreid over zes televisie- en drie radiocategorieën. “Een Laatste Groet” was dit jaar de enige Belgische finalist voor de prestigieuze trofee.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content