Een intieme Zomer van Antwerpen

© Phile Deprez

De festivalorganisatie van De Zomer van Antwerpen presenteert een programma met opvallend veel (locatie)theaterpremières van Vlaamse theatergezelschappen.

De Zomer Van Antwerpen bezet de koekenstad van vrijdag 29 juni 2012 tot zondag 2 september 2012. Deze achttiende editie van het festival mixt theater en circus.

Het is uitkijken naar Wear it like a Crown, een circuscreatie van Circus Cirkör, het grootste circus van Zweden en Chouf Ouchouf, Marokkaans ‘feel good circus’.

Het theaterluik van het festival wordt op 3 juli 2012 feestelijk geopend met de première van 13 oe, een creatie van (en de allereerste samenwerking tussen) Martha!Tentatief en De Tijd. Een voorstelling in het station over eenzaten die door de stad dwalen tot ze er sterven. Ook Studio ORKA en Theater Antigone slaan voor het eerst de handen in elkaar. Met Duikvlucht nodigen ze het publiek uit op een ongewone plek – een eiland waar alleen uilen wonen – waar een ontmoeting met vier vreemdsoortige wezens zal plaatsvinden. Ook het Antwerpse collectief UNM zal met The House That Built Us het publiek binnenloodsen in een wereld vol melancholie: een huis dat vele gezinnen een thuis bezorgde en nu zal gesloopt worden. En ook Ginds tussen de netels (NTGent) wordt hernomen.

Liefhebbers van uitgebalanceerde (dans)spektakels kunnen onder andere terecht bij Two Sink, Three Float (Studio Eclipse) en de western Rue de la Chute van Royal de Luxe.

Ook de Zomerbibliotheek, de Zomerfabriek, het Nulsterrenpension, Cinema Urbana en de Zonsondergang staan weer op het programma.

Deze Zomer van Antwerpen lijkt iets intiemer te worden dan vorige edities, maar misschien ook net dat tikkeltje mooier, sterker en innemender?

Els Van Steenberghe

Meer info: www.zva.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content