Een blik op Retropolis: Benny Blue

Het festival Retropolis neemt u een weekend lang mee naar de roaring twenties, fabulous fifties en swinging sixties. Een gesprek met jaren vijftig-dj Benny Blue, alias Ben Mouling, het boegbeeld van Radio Modern.

Benny Blue, alias Ben Mouling, is het boegbeeld van Radio Modern. Organisator van swingfeesten in de Antwerpse Roma en de Gentse Vooruit, entertainer met vetkuif en retro kostuum, en daar bovenop dj van The Boppin’ Benvis Brothers: Mouling staat in het Vlaamse vintagecircuit duidelijk zijn mannetje.

De nieuwe Jackie Wilson en een zwarte Elvis


Op Retropolis neemt Benny Blue zijn publiek mee in de fiftieswereld van Radio Modern en laat hij hen kennismaken met een reeks internationale artiesten. ‘Vrijdag is de blikvanger ongetwijfeld Si Cranstoun. Vanuit de underground rock’n roll scene in Londen, groeide deze muzikant uit tot een topper in het genre. Met Jackie Wilson als referentie, brengt hij rock’n roll en jive, pure dansmuziek.’


Moulings persoonlijke favoriet is drie dagen lang te zien op Retropolis. ‘Black Elvis – zijn naam verraadt het al – is de zwarte Elvis Colebert Hamilton. ‘Ik leerde hem kennen in Engeland, waar hij furore maakt in het cafécircuit. Hij is een ongelooflijk goede entertainer en krijgt zijn publiek altijd volledig mee.’


Zaterdag treden bovendien ook de Nederlandse CC Jerome and the Jetsetters en de Stargazers uit Engeland op. Zelf zal Mouling plaatjes draaien met The Boppin’ Benvis Brothers, een dj-collectief dat hij samen met zijn broer en beste vriend heeft opgericht. Als huisdj’s van de gerenommeerde Radio Modern-feestjes, zijn zij voor heel wat Retropolis-bezoekers misschien wel de bekendste artiesten van het weekend.

Fifties beautytips

‘Old time favourite blijven de bevallige Modernettes’. De drie hostessen in fiftiesuniform zijn een vaste waarde in het Radio Modern-concept. Met een pot brilliantine, krulspelden, rouge en rode lippenstift, meten de dames het publiek een passend uiterlijk aan. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content