Dwarsboomt rechtenkwestie het nieuwe seizoen van ‘De Mol’?

© woestijnvis

De bedenkers van ‘De Mol’ willen de rechten van het populaire programma niet zomaar afstaan, waardoor ook een nieuw seizoen onzeker blijkt.

De plannen van Woestijnvis om een nieuw seizoen van “De Mol” te maken, kunnen verstoord raken door een rechtenkwestie. Niet alle bedenkers geven namelijk hun toestemming voor een nieuw seizoen, zo melden verschillende Vlaamse kranten dinsdag.

“De Mol” werd eind jaren 90 bedacht door Bart De Pauw, Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Michel Vanhove. Die vier bedenkers zijn nog altijd eigenaar van de rechten op het format. Wie het programma wil doen herrijzen, heeft dus hun akkoord nodig, zo schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.

De bedenkers en het productiehuis verschillen van mening over wie de uitzendrechten in Vlaanderen nu precies heeft, luidt het dan weer in Het Nieuwsblad en De Standaard. Van de vier bedenkers werkt alleen Devlieger nog voor Woestijnvis, de rest is uitgezworven naar andere productiehuizen. En De Pauw en Lenaerts willen het format niet zomaar opgeven, zo schrijven de kranten. Dat Vier met een kandidatenoproep cavalier seul speelde, zou dan ook kwaad bloed hebben gezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content