Duitse Akademie neemt De Keersmaeker en Simons op

© Belga

De prestigieuze Duitse Akademie der Künste heeft er vijf leden, onder wie Anne Teresa De Keersmaeker en Johan Simons, bij.

De prestigieuze Duitse Akademie der Künste heeft er vijf leden, onder wie de Belgische choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en de Nederlandse regisseur Johan Simons, bij.

Het is niet de eerste bekroning voor De Keersmaeker: in mei van dit jaar ging haar dansschool P.A.R.T.S. nog met de Zilveren Leeuw voor Dans op het 7e Internationale Festival van de Hedendaagse Dans voor de Biënnale van Venetië lopen en in 2008 werd De Keersmaeker zelf al tot ‘Commandeur dans l’ordre des arts et des lettres’, de hoogste onderscheiding die een kunstenaar in Frankrijk kan krijgen, benoemd.

Ook de Nederlandse Johan Simons, die momenteel voor de Münchner Kammerspiele werkt, is opgenomen in de Akademie. Hij verdiende tussen 2005 en 2010 zijn pluimen als artistiek directeur van het NTGent.

Tot slot maken de Duitse acteurs André Jung en Angela Winkler en toneelschrijver Volker Ludwig voortaan deel uit de Akademie, die in totaal 402 leden uit de beeldende kunst, architectuur, muziek, literatuur, film en podium- of mediakunst telt. De Akademie is opgericht op het einde van de 17e eeuw en behoort tot de oudste culturele instellingen van Europa.

Elien Haentjens

In maart en april 2011 programmeert het Brusselse Kaaitheater vier vroege werken van Rosas onder de noemer ‘Early Works’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content