Dries en Yuri van Wasbar winnen Topstarter

© Arne Jennard

Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde van Wasbar in Gent hebben de finale van het tv-programma “Topstarter” op Eén (VRT) gewonnen. Ze haalden het van de Antwerpse Minne Warmenbol, die zelf ontworpen speelmeubels op de markt brengt.

Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde van Wasbar in Gent hebben de finale van het tv-programma “Topstarter” op Eén (VRT) gewonnen. Ze haalden het van de Antwerpse Minne Warmenbol, die zelf ontworpen speelmeubels op de markt brengt. Het Gentse duo won 25.000 euro.

In het programma “Topstarter” gingen drie Vlaamse ondernemers op zoek gaan naar de beste startende ondernemer van Vlaanderen. Inge Geerdens, CEO van technologiebedrijf CVWarehouse, Jan Kriekels, CEO van radiatorproducent Jaga, en Wouter Torfs, CEO van schoenwinkelketen Torfs, volgden een selecte groep ondernemers tijdens de eerste zes maanden van hun zaak.

Dries en Yuri van Wasbar in Gent kwamen uiteindelijk als winnaars uit de bus. Ze ontvingen een cheque ter waarde van 25.000 euro uit handen van minister-president Kris Peeters. “Dat geld hebben we geïnvesteerd in een voltijdse medewerker”, aldus het duo. “We zijn ongelofelijk blij met deze overwinning. Het was een intense periode.”

Hun Wasbar die sinds oktober vorig jaar in Gent is geopend, combineert een wasserette met een café en kapsalon. Binnenkort wordt ook een filiaal in Antwerpen geopend. “Ook daar kunnen we binnenkort mensen tewerkstellen.” De nieuwe vestiging kunnen ze “voornamelijk financieren dankzij goede partnerdeals”. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content