‘Door financieel kader kon niet alles ondertiteld worden’ (VRT)

© Belga

De VRT behaalt het overgrote deel van de doelstellingen die vastgelegd zijn in de beheersovereenkomst van de Vlaamse regering. De VRM stelt wel dat nog steeds onvoldoende tv-programma’s worden ondertiteld.

Dat de VRT nog niet 95 procent van de televisieprogramma’s heeft ondertiteld, heeft te maken met het strakke financiële kader waarin de openbare omroep in 2011 moest werken. “Daardoor moesten we keuzes maken”, zegt VRT-woordvoerder Björn Verdoodt.

De VRT behaalde in 2011 het overgrote deel van de doelstellingen vastgelegd in de beheersovereenkomst met de Vlaamse regering. Dat bleek uit het toezichtsrapport van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). Slechts enkele onderdelen van de performantiemaatstaven werden niet behaald.

De VRM stelt onder meer dat nog steeds onvoldoende tv-programma’s worden ondertiteld. Waar twee jaar geleden 88 procent van de programma’s werd ondertiteld, ligt dat aandeel voor 2011 op 92 pct. De beheersovereenkomst stelt echter dat 95 pct van de televisieprogramma’s ondertiteld moeten worden.

De VRT moest in 2010 en 2011 drastisch besparen. “Binnen dat strak financieel kader moesten we keuzes maken. En daarom hebben we vorig jaar de norm van 95 procent niet gehaald”, zegt Verdoodt. Hij geeft wel aan dat de openbare omroep de komende maanden nieuwe inspanningen levert om nog meer programma’s te ondertitelen.

“Terzake” wordt intussen ondertiteld en ook de ondertiteling van “Villa Politica” is uitgebreid. De komende maanden wordt dat aanbod uitgebreid met onder meer “De Zevende Dag”, de sportprogramma’s tijdens de zomer en de programma’s naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content