Doop in de kapel van het NTGent

NTGent opent vanavond het seizoen met de voorstelling Aida* en met feest in de nieuwe foyer. Wij zullen er zijn. U ook?

Een nieuw gezang een nieuw behang. De blokhut in de inkomhal van de Gentse schouwburg is gesloopt en de ruimte werd herdoopt in een kapel waar gefeest mag worden. Een Vlaamse Michelangelo is tot gisteren aan het werk geweest om de muren en het plafond met tekeningen van de artistiek leider van het NTGent, Wim Opbrouck, te decoreren. De klare lijn overheerst en opvallend is de combinatie van wit en zwart. Zwart voor de muren en wit voor de tekeningen.

De inwijding van de nieuwe T-bar door monseigneur Opbrouck is voorzien voor vanavond, woensdag 15 september. Na de première van Aida*, vanaf 22.15 uur, speelt het Orchestre Internationale du Vetex gepassioneerde volksmuziek met zigeunerinvloeden. De groep kwam door de politiek van de Franse president Sarkozy ten overstaan van zigeuners al deze kant op en kon daarom voor een zacht prijsje gestrikt worden.

Tot vanavond!

De uitnodiging om te feesten geldt niet enkel voor de vaste klanten van de site van het NTGent, maar ook voor u. Want zo moet de slotzin van de invitatie toch begrepen worden: ‘Nodig dus gerust uw familie en vrienden uit om mee te feesten.’ Alle lezers van de Knacksite zijn familie en vrienden. Moest ik daarom van u zijn en vanavond vrij zijn, ik zou niet aarzelen. Meer info over het openingsfeest www.ntgent.be.

Guido Lauwaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content