Doek valt over Dallas

© gf

Het is gedaan met de avonturen rond de steenrijke Ewing-clan. De makers van de legendarische serie die ooit wereldwijd miljoenen kijkers aan de beeldbuis liet kluisteren, zetter er een punt achter.

‘Hoewel we afscheid moesten nemen van Larry Hagman en zijn iconische personage J.R. Ewing, heeft Dallas nog genoeg verhalen te vertellen’, zei de woordvoerder van het Amerikaanse kabelnetwerk TNT vorig tijdens de aankondiging van het derde seizoen. Maar na de recente reeks afleveringen is de inspiratie op. Of beter: Dallas is niet meer populair in de huiskamers.

In 2012 blies TNT de populaire soap uit de jaren 80 nieuw leven in, met de originele sterren Patrick Duffy, Linda Gray en wijlen Larry Hagman in de cast. De eerste aflevering in 2012 noteerde meteen 7 miljoen kijkers, maar drie seizoenen later lokte de slotaflevering op 22 september (altijd goed voor een verrassende wending) amper 1,7 miljoen Amerikanen. Veel te weinig naar Dallas-normen. Als we de klok even terugdraaien: naar de aflevering over wie JR neerschoot in de zomer van 1980 keken zo’n 300 miljoen mensen. De moordpoging op de gehaaide Texaanse olieman staat in de VS nog altijd in het lijstje met belangrijkste tv-momenten ooit.

TNT zegt in een officiële mededeling bijzonder trots te zijn dat het de reeks mocht aanbieden en dankt ‘het uitstekende werk van het productieteam’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content