Dit zijn de winnaars van de Vlaamse televisiesterren

© Facebook VTM

Voor de zevende keer werden de Vlaamse televisiesterren uitgereikt aan de beste televisieprogramma’s en persoonlijkheden binnen het Vlaamse medialandschap. De lijst van de winnaars kan je hier bekijken.

Voor de zevende keer werden de Vlaamse televisiesterren uitgereikt aan de beste televisieprogramma’s en persoonlijkheden binnen het Vlaamse medialandschap. De lijst van de winnaars kan je hier bekijken.

De show werd geopend door de kleine Tristan uit ‘Belgium’s Got Talent’. Hij mocht dan ook, samen met Karen Damen, de eerste award van de avond uitreiken. De winnaar binnen de categorie ‘humor & comedy’ werd, niet geheel onverwacht, ‘Safety First’.

De ster voor de ‘beste actrice’ ging naar Sien Eggers voor haar rol in ‘Eigen Kweek’. Jeroen Meus mocht voor de vierde keer op rij de award in ontvangst nemen voor ‘beste lifestyleprogramma’. Koen Wauters, die zelf niet aanwezig kon zijn op de show, werd in de bloemetjes gezet als ‘beste presentator’. De award voor ‘rijzende ster’ ging naar Otto-Jam Ham, gekozen door de televisieacademie. Misschien ook niet echt een verrassing was dat Matteo Simoni de ster won binnen de categorie ‘beste acteur’. Reizen Waes mocht dan weer de prijs meenemen binnen ‘beste reality’.

Verrassing van de avond was ongetwijfeld dat niet ‘Het Journaal’, maar wel ‘De Ideale Wereld’ won in de categorie ‘beste informatieprogramma’. Jonas Geirnaert had hier het gepaste antwoord op: “Werk nog wat aan de humor en satire en dan komt dat wel goed.”

Daarnaast werden er nog enkele andere awards uitgereikt. In de categorie ‘best entertainment’ won An Lemmens voor ‘The Voice van Vlaanderen’. ‘Beste presentatrice’ was Kathleen Cools en ‘beste reportage en documentaire’ was ‘De Rechtbank’. Hiermee liet het programma ‘De Kroongetuigen’, ‘Belpop’ en ‘Alloo in de gevangenis’ achter zich. ‘Eigen Kweek’ won beste drama en Jan Van Rompaey kreeg een ster voor zijn gehele carrière.

Ook het publiek mocht twee prijzen uitreiken. Zo werd Tom Waes bekroond als populairste tv-persoonlijkheid en was ‘Thuis’ het populairste programma van 2013.

Tussen de awards werd de show opgeleukt met enkele filmpjes van onder meer de ‘homo televisicus’, mocht Jani zijn stylingkwaliteiten bovenhalen en beoordeelde Sven De Leijer het afgelopen televisieseizoen. Dit leverde leuke televisie op. Maar er werd ook stil gestaan bij het afscheid dat het afgelopen jaar moest genomen van enkele collega’s binnen de televisiewereld. Een sereen moment dat Natalia voorzag van een streepje zang en muziek. Een droevige noot, maar dat mocht de goede sfeer van de show niet verzwakken. Zo zagen we na afloop van de Vlaamse Televisiesterren enkel maar blije gezichten. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content