Di Rupo en De Wever skaten voor het vaderland

Meer dan een jaar geleden gingen we stemmen, en vandaag is er nog steeds geen regering. De politieke situatie in België begint volgens velen op een absurde komedie te lijken. Dat is ook de skaters niet ontgaan. Enkele Brusselaars kunnen er de grap wel van inzien, en lanceerden ‘Ungovernable Skateboard’, een skatemerk met een ludieke maar niet mis te verstane boodschap.

Onder het motto “Ride for your country” maakten de Brusselse ontwerpers Fegy en Barre t-shirts en skateboards met daarop onder meer de gezichten van Bart De Wever en Elio Di Rupo. “We vonden het politieke spelletje nogal grappig, en wilden daar iets ludieks mee doen”, aldus Barre. “Zeker als Brusselaars vinden we het absurd dat Vlamingen en Walen zo verdeeld zijn. Op straat hebben wij vrienden van overal, en we vinden het belachelijk dat dit in de politiek blijkbaar niet kan.” Eerder bracht Ungovernable Skateboard in samenwerking met Bozarshop al de succesvolle ‘L’union fait la force’-shirts uit, met een gelijkaardige boodschap.

De Wever en Di Rupo zijn onder skaters niet de populairste mensen, maar toch misstaan beide politici volgens Barre niet naast de hip hoppers en merklogo’s die je normaal gezien op de shirts ziet. “De meeste skaters kunnen er wel om lachen. Bovendien hebben de shirts voor hen nog een tweede dimensie: op het t-shirt van Elio Di Rupo staat de slogan ‘Can he do the impossible?’. Een verwijzing naar de formatie, maar ’the impossible’ is ook een heel bekende skatetruc.”

En als er in de nabije toekomst dan toch een regering komt, zullen de shirts en de boards dan niet snel gedateerd raken? “Geen probleem”, lacht Barre. “De Belgische politiek is zo complex, er zal altijd wel iets ‘impossible’ te doen zijn.”

De t-shirts van Ungovernable Skateboard zijn te koop via La T-Shirterie, en in steeds meer Belgische skateshops. De boards zullen binnenkort in alle Belgische skateshops te vinden zijn. Meer informatie vind je op hun website. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content