Deze tv-programma’s moet u zeker zien

Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

Welke programma’s van het nieuwe tv-seizoen mag u niet missen? Bekijk de aanraders van tv-watcher en Knack Focus-hoofdredacteur Stefaan Werbrouck.

Met de bekendmaking van de najaarsprogrammaties van de VRT, VTM en VIER, kan het nieuwe tv-seizoen van start gaan. Wat mag u voor geen geld missen? Drie aanraders van tv-watcher en Knack Focus-hoofdredacteur Stefaan Werbrouck.

De Ideale WereldVanaf zaterdag 31/8, VIER
Het nieuwe dagelijkse VIER-magazine dat De Kruitfabriek moet doen vergeten, en waarin Otto-Jan Ham met de hulp van Jelle De Beule en Jonas Geirnaert een draai geeft aan de actualiteit.

De Ideale Wereld heeft een niet echt benijdenswaardig uitzenduur recht tegenover Iedereen Beroemd, maar het lijkt, op basis van de hele korte stukjes die al te zien waren, ideaal voor mensen die dat programma te braaf vinden en heimwee hebben naar de meer anarchistische elementen in Man bijt Hond.

Econoshock 2.0 Vanaf woensdag 4/9, Canvas
Canvas brengt dit najaar een hele resem documentaires, van het Meneer Doktoor-achtige De Leraarskamer tot Red Star Line, over de rederij die duizenden Vlamingen naar de Verenigde Staten bracht.

De meest actuele serie is Econoschock 2.0, een vierdelige docu waarin Michaël Van Droogenbroeck op zoek gaat naar de wortels van en de mogelijke oplossingen voor de economische crisis.

The Fall Vanaf donderdag 19/9, Vitaya
Gillian Anderson als een koppige rechercheur, een seriemoordenaar met bijzonder sinistere fantasieën en een plot die vijf afleveringen lang zeer sterk blijft. Maar vooral de knappe regie van Jakob Verbruggen (Code 37), die de Britse krimi The Fall ver boven de middelmaat uittilt.

Pers en publiek in Groot-Brittannië sloten de reeks al in de armen, dit najaar komt ze nu ook op de Vlaamse tv: niet op Canvas, vtm of 2BE weliswaar, maar op Vitaya. Die zender wil zich meer profileren als een thuis voor sterke series, maar toch is het een beetje alsof de eerste Hollywoodfilm van Michael Roskam bij ons enkel on demand te zien zou zijn. Desalniettemin: niet te missen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content