Dexter kapt ermee na 8 seizoenen

Na 8 seizoenen is het verhaal van seriemoordenaar Dexter Morgan verteld. Dat liet Les Moonves, CEO van zender Showtime, zich per ongeluk ontvallen. Seizoen 8 wordt meteen het laatste.

De plannen omtrent seizoen 8 van het succesvolle Dexter zijn tot nu toe erg vaag. Het is enkel bekend dat de reeks in juni al op het scherm komt in plaats van het gebruikelijke oktober, en dat de vaste (nog overlevende) cast terugkeert voor een nieuwe reeks van 13 afleveringen. Het gerucht dat Dexter na dit seizoen zijn einde zou kennen, is oud nieuws. Het werd echter nog nooit officieel bevestigd.

Volgens de Amerikaanse filmsite The Hollywood Reporter heeft de CEO van CBS Corporation, Les Moonves, zich laten ontvallen dat het achtste seizoen van Dexter wel degelijk het laatste is. Toen hem gevraagd werd naar de toekomstige programmatie van Showtime, het kabelnetwerk van CBS, had hij het volgende te zeggen: “We hebben ‘Ray Donovan’ binnenkort met Liev Schreiber, wat gelijk met het laatste seizoen van Dexter vanaf juni op antenne komt.”

Dubbel gevoel

Een slip of the tongue leek het, maar voor fans was het een antwoord op hun vraag. Het ziet ernaar uit dat Dexter na acht jaargangen zijn messen voorgoed aan de vleeshaak zal hangen. Er wordt met gemengde reacties gereageerd op het nakende einde van Dexter. Hoewel het einde van seizoen 7 het grootste publiek ooit wist te lokken – 2,75 miljoen kijkers – zijn fans over de hele wereld het eens dat Dexter lichtelijk vergane glorie is. De reeks is het slecht onthaalde seizoen 5 nooit echt te boven gekomen. Bovendien werd de semi-incestueuze plotwending tijdens het laatste seizoen met veel kritiek onthaald.

Dexter staat bekend als een van de meest geliefde reeksen die ooit op een betaalzender werd aangeboden. De serie over de bloedspatanalyst Dexter Morgan die na de werkuren criminelen vermoordt die door de mazen van het justitienet kropen, is overal ter wereld gekend en geliefd. Hoofdrolspeler Michael C. Hall werd al vijf keer genomineerd voor een Emmy voor zijn vertolking van Dexter Morgan, maar kon tot dusver nog geen enkele nominatie verzilveren. Hij won wel een Golden Globe voor de rol, in 2010. (TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content