Derde seizoen van ‘Dallas’ in de maak

Dallas krijgt een vervolg. ‘Hoewel we afscheid moesten nemen van Larry Hagman en zijn iconische personage J.R. Ewing, heeft Dallas nog genoeg verhalen te vertellen’, meldt het Amerikaanse tv-netwerk TNT.

Er komt een derde seizoen van Dallas. ‘Hoewel we afscheid moesten nemen van Larry Hagman en zijn iconische personage J.R. Ewing, heeft Dallas nog genoeg verhalen te vertellen’, zegt de woordvoerder van het Amerikaanse kabelnetwerk TNT. ‘De familie Ewing zal de nagedachtenis van J.R. levend houden door de kijkers te blijven verrassen en plezieren’, klinkt het.

Na het overlijden van de hoofdrolspeler leek het einde van de populaire serie in zicht. Maar dat was dus buiten de makers van de serie gerekend. Het derde seizoen krijgt 15 afleveringen en verschijnt in 2014 op de Amerikaanse beeldbuis.

Larry Hagman, die sinds 1978 meespeelde, overleed in november 2012 op 81-jarige leeftijd. De opnames voor het tweede seizoen, die toen volop aan de gang waren, werden volledig herschreven. Mede door het wegvallen van J.R. kende het ‘vernieuwde’ Dallas een terugval qua kijkcijfers.

De serie over de steenrijke Ewing-clan kluisterde in de jaren 80 wereldwijd miljoenen mensen aan de beeldbuis. Het was een van de meest bekeken televisieprogramma’s tout court. Naar de aflevering over wie JR neerschoot in de zomer van 1980 keken zo’n 300 miljoen mensen. Nog steeds staat de moordpoging op de gehaaide Texaanse olieman in de top tien van belangrijkste tv-momenten ooit, samen met de eerste stappen van Neil Armstrong op de Maan. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content