
De tv-momenten: Chantal Pattyn
Klaraboegbeeld Chantal Pattyn deelt haar favoriete tv-momenten.
Cultuurjournaliste Chantal Pattyn verkent in ‘Verloren Land’ het heldhaftige verleden van haar grootvader, zondag 25/7, om 21.55 op Canvas.
Roger Raveel in Terzake
Naar aanleiding van een tentoonstelling zond Terzake een reportage over Roger Raveel uit. Eigenlijk was het stukje echter veeleer bedoeld om ’s mans nieuwe vriendin te introduceren. Heel vreemd om een oude schilder zo verliefd te zien doen. Ik vroeg me echt af: ‘Wat is dit nu?’ Ergens moet je het Lieven Vandenhaute nageven dat hij de kunstenaar zo ver kreeg om dit te doen, maar tegelijkertijd vond ik het een opmerkelijk besef dat het gebrek aan privacy blijkbaar ook in de culturele sector is doorgedrongen.
Bekijk hier een fragment.
Can a man change the city? Geweldig dat Canvas deze film van Benjamin Verdonck heeft uitgezonden! Dat deze veelzijdige kunstenaar in de stad allerlei verrassende ingrepen wilde doen, vond ik al een heel fijn idee. Bovendien zie je in de film niet alleen hoe hij dat doet, maar ook de planning die erbij komt kijken. Zo zie zijn medewerkers naar de politie bellen en toestemming vragen aan de burgemeester en schepenen. De film toont geen mening, hij geeft alleen weer.
Bekijk hier extra beeldmateriaal bij de documentaire die Manu Riche en Sien Versteyhe over het project ‘Kalender09’ van Benjamin Verdonck.
Little Britain Ik kijk weinig tv, omdat ik gewoon weinig thuis ben, maar Little Britain kan echt mijn dag goedmaken. De ‘I want Bitty’-sketches bijvoorbeeld vind ik geweldig: een volwassen man die maar om borstvoeding blijft zeuren, zelfs als die van een aangetrouwde tante of oma moet komen. Totaal over the top en heerlijk absurd.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Bonjour Congo
Ik heb niet alle afleveringen van Rudi Vranckx’ Congoreeks gevolgd, maar wat ik zag, was echt goed. In een ver verleden heb ik nog Afrikaanse geschiedenis gestudeerd, het verhaal Congo boeit me dus wel. Ook de oude beelden vind ik fascinerend – met onder meer koning Boudewijn die als een ster in een open witte limousine wordt rondgereden. Schrijnend om te zien hoe het daar nu zo geweldig fout loopt. Behalve Karel De Gucht lijkt niemand president Kabila op zijn plaats te durven zetten.
Werp een blik achter de schermen van ‘Bonjour Congo’ op de website van Canvas.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier