De Ridder krijgt Media Award van Werkgroep Verder

© vrt

De Vlaamse fictiereeks “De Ridder” krijgt de Media Award van Werkgroep Verder, de organisatie in Vlaanderen voor Nabestaanden na Zelfdoding. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een journalist of schrijver die op een respectvolle en juiste manier berichtte over zelfdoding.

De Media Award is een vast onderdeel op de Dag van de Nabestaanden, een jaarlijkse ontmoetingsdag voor nabestaanden en hulpverleners. Dit jaar stemde een driekoppige jury van journalisten en nabestaanden unaniem voor “De Ridder”.

In deze Eén-reeks kruipt Clara Cleymans in de huid van Helena De Ridder, een jonge en ambitieuze openbaar aanklager die elke week opnieuw strijd voert voor meer rechtvaardigheid.

Aflevering uit seizoen 1 wordt geloofd

De aflevering waarvoor de award uitgereikt werd, dateert van het eerste seizoen en brengt het risico op kopieergedrag in beeld bij een te gedetailleerde en sensationele berichtgeving over zelfdoding in de media. De makers verduidelijken de complexe oorzaken van zelfdoding en brengen de verschillende rouwprocessen van nabestaanden sereen in beeld. Ze geven de boodschap dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om geholpen te worden. Praten is daar één van.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content