De Muppets maken televisie comeback

© Reuters

De Muppets keren terug op televisie. Dat meldt het vakblad Hollywood Reporter. De Amerikaanse zender ABC produceert momenteel een piloot-sequel.

Als alles goed loopt, komen Kermit, Miss Piggy, Fozzie Bear, Animal en vele andere poppenfiguren uit de beroemde reeks van Jim Henson terug op het kleine scherm – zeer tegen de zin in van de heren Statler en Waldorf. De terugkeer van de Muppets is een mooi eerbetoon aan Henson, die precies 25 jaar geleden overleed.

Eén van de leden van het nieuwe Muppet-scriptschrijversteam is de 54-jarige Bill Prady, die met onder andere ‘The Big Bang Theory’ en ‘Star Trek: Voyager’ zijn Hollywoodstrepen al heeft verdiend. Prady is ook geen onbekende in Muppetland:de schrijver-producent veroverde in 1991 zelfs een Emmy-nominatie voor het eerbetoon ‘The Muppets celebrate Jim Henson’. Een andere scenarist wordt Bob Kushell, bekend van “3rd Rock From the Sun” en de film “Anger Management”.

“The Muppet Show” liep in de VS van 1976 tot 1981. In totaal werden 120 afleveringen ingeblikt. Kermit en co deden het daarna ook enkele keren op het grote witte doek, onder meer met een “Christmas Carol” (’92), “Treasure Island” (’96) en in de ruimte, waar (Miss) Piggy thuishoort (’99).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content