‘De kruitfabriek’ wordt afgevoerd

‘De kruitfabriek’, de ambitieuze talkshow van de nieuwe zender VIER, keert dit najaar niet terug op het scherm. “Voor een prille zender als VIER was zo’n dagelijkse talkshow te zwaar om te dragen.”

Dat zegt Olivier Goris, programmadirecteur bij Woestijnvis, in De Morgen.

‘De kruitfabriek’, een dagelijkse talkshow met vijf presentatoren, moest de speerpunt worden van de nieuwe zender VIER, toen die midden september gelanceerd werd. Maar het programma bleef steken op net iets meer dan 200.000 kijkers, en enkele verschuivingen leverden evenmin meer kijkers op.

Fout moment

“Het is op dit moment gewoon niet de juiste manier om actua te brengen op een zender als VIER”, aldus de programmadirecteur. “Jammer, want we hadden wel het gevoel dat het programma later op de avond eindelijk zijn plaats gevonden had. Maar wie weet, misschien kan een soortgelijk programma binnen een paar jaar wel.”

De redactie van het programma werd dinsdagavond ingelicht. De meesten van hen zijn al elders binnen Woestijnvis of bij het weekblad Humo aan de slag.

Andere projecten

Ook voor de presentatoren is er een oplossing. Tom Lenaerts gaat achter de schermen met een aantal projecten aan de slag, Lieven Scheire had de voorbije weken de handen vol met “Scheire en de schepping”, en Sofie Lemaire, de enige vrouw in het gezelschap, verwacht een eerste kindje.

Gilles De Coster en Christophe Deborsu ten slotte gaan met een kleine kern overblijvers op zoek naar een nieuw programmaformat om actualiteit op VIER te brengen, aldus De Morgen. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content