De 90 kleuren van Angela Merkel

Een Nederlandse ontwerpster ging creatief aan de slag met de tientallen gekleurde jasjes van de Duitse Bondskanselier Angela Merkel.

Angela Merkel is de meest machtige vrouw van Europa en misschien wel van de wereld. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de Duitse bondskanselier een breed spectrum aan outfits heeft om elke dag opnieuw op gepaste wijze op het wereldtoneel te verschijnen.

De Nederlandse grafische ontwerpster Noortje van Eekelen maakte een collage van de kleurrijke garderobe van Merkel. Daaruit blijkt dat Merkel een wandelende kleurenkaart is en de voorbije jaren al alle kleuren van de regenboog rond haar lichaam tooide.

Van Eekelen ontwierp de kaart als onderdeel van haar afstudeerproject ‘The Spectacle of the Tragedy’ waarmee ze afstudeerde als Master Graphic Design aan het Sandberg Instituut Amsterdam.

Eurocrisis

Voor het project verzamelde Van Eekelen beelden en nieuwsartikelen over de financiële crisis en rangschikte die opnieuw. ‘The Spectacle of the Tragedy’ vertelt dan ook een visueel verhaal over de leiders die betrokken zijn bij de eurocrisis.

‘De euro is opgezet om landen te binden, maar vandaag de dag lijkt het landen juist uit elkaar te drijven’, aldus Van Eekelen. ‘Onze Europese leiders proberen een economisch en politiek uniform systeem te garanderen. Voor hen lijkt dit de beste manier om Europees vertrouwen te creëren en de economische motor draaiende te houden. De huidige politieke elite slaagt er echter niet in om de burgers te betrekken in hun onduidelijke systeem en ze realiseert zich niet met wat voor vuur ze speelt.’

Naast de jasjes van Merkel, maakte de ontwerpster een gelijkaardige montage van de kusjes die Merkel met de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy uitwisselde, de meisjes van Silvio Berslusconi, de lach van de Nederlandse premier Mark Rutte en de handtassen van Carla Bruni. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content