Dave Peters verlaat VRT: ‘Tijd voor andere dingen’

Vrt-presentator Dave Peters verlaat na tien jaar de openbare omroep. Hij presenteerde radioprogramma’s op MNM en Studio Brussel. Op tv was hij te zien in ‘Brussel Vlaams deluxe’, ‘Republica’ en ‘Aan tafel’.

Vrt-presentator Dave Peters verlaat na tien jaar de openbare omroep. Peters presenteerde de voorbije jaren onder andere “De Avondshow” en “De Ann & Dave Show” op MNM en “Brussel Vlaams” en “Brussel Midi” op Studio Brussel. Op televisie was hij te zien in programma’s als “Brussel Vlaams deluxe”, “Republica” en “Aan tafel”.

‘Dubbel gevoel’

De presentator wil na tien jaar bij de openbare omroep nieuwe horizonten verkennen, luidt het. Daarom hebben Peters en de VRT “in onderling overleg en in alle vriendschap” besloten om de samenwerking stop te zetten.

“Het is natuurlijk een beetje een dubbel gevoel”, aldus Peters. “Enerzijds heb ik bij de VRT veel mensen leren kennen en met veel mensen samengewerkt. Ik heb hier veel kansen gekregen en ook altijd zeer graag gewerkt, zeker bij MNM. Anderzijds heb ik meer dan tien jaar een dagelijkse radioshow gemaakt, waarbij ik altijd voluit ben gegaan. Het is tijd voor andere dingen nu.”

Nieuw boek

Wat de toekomst brengt, weet Peters nog niet. “Mijn boek ‘In de ban van de bal’ komt in oktober uit en ik heb nog werk als voetbalcommentator op Belgacom TV en als anker voor TV Limburg. Voor de rest laat ik het allemaal op mij afkomen en kies ik wat mij het interessantst lijkt.”

Peters’ eerste liefde blijft wel het schrijven: “Ik ga eerst afwachten hoe mijn eerste boek wordt onthaald en misschien komt er nog wel een vervolg”, besluit hij. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content