Dansante start voor de Week van de Amateurkunsten

De Week van de Amateurkunsten start muzikaal én met een de uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs voor Amateurkunsten aan de dansschool Let’s Go Urban.

Traditioneel start op de laatste zaterdag van april de jaarlijkse Week van de Amateurkunsten (WAK). Het muzikaal erfgoedfeest ‘Met Toeters en Bellen’ en de muziektheatercreatie 1830 (van het theatergezelschap D’effeKt) openden gisteravond de week in respectievelijk Tienen en Brussel.

Tijdens deze week verwelkomen tal van amateurorganisaties het publiek. Onder de noemer ‘homemade‘ bereiden ze allerlei te proeven en te beleven activiteiten voor. De WAK-organisatie koos voor het thema ‘homemade‘ omdat in deze ’tijden van ‘hyperingenieuze’, innovatieve, snelle en vaak dure producten’ we graag teruggrijpen naar ‘eenvoud, authenticiteit en originaliteit. Huisgemaakte producten en creaties, in al hun facetten, staan hierbij centraal: uniek, eigenhandig, traag, intensief, kleinschalig. Gezelligheid, samenhorigheid en ontspanning spelen hierbij een belangrijke rol.’ Tevens wil men een beeld krijgen van het verband tussen amateurkunsten en ’thuis’. ‘We willen graag zien wat mensen thuis, in de tuin, het atelier of in hun repetitieruimte maken. We zijn benieuwd naar wat ’thuis’ betekent, waar je aan denkt bij het woord ’thuis’, ‘home’, ‘huis’?’

Voor het eerst werd op de openingsdag van de WAK de Vlaamse Cultuurprijs voor Amateurkunsten uitgereikt. Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) reikte vandaag de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Amateurkunsten 2010-2011 uit aan Sihame El Kaouakibi, de oprichter en coördinator van de Antwerpse dansschool Let’s Go Urban. Het is voor het eerst dat deze prijs wordt toegekend. De winnaar ontvangt een bronzen beeldje van Johan Tahon en een bedrag van 12.500 euro.

Els Van Steenberghe

Meer info: www.wak.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content