D-Day voor VIER: Welke programma’s staan op het menu?

Vanavond wordt de vernieuwde tv-zender VIER officieel op gang getrokken. Om 19.30u wordt het startschot gegeven met een korte introductie, gevolgd door de actuashow ‘De Kruitfabriek’, de quiz ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ en ‘In Godsnaam’ met Annemie Struyf.

Net als 1 februari 1989, toen de commerciële tv-zender Vtm voor het eerst uitzond, is ook 17 september, met de lancering van het vernieuwde VIER, een mijlpaal in de Vlaamse tv-geschiedenis.

Het startschot van het voormalige VT4 wordt gegeven om 19.30u met een kort, toepasselijk voorstellingsprogramma ‘Start VIER’. Daarna mag de actuashow ‘De Kruitfabriek’, met Tom Lenaerts de centrale gastheer, de vernieuwde zender definitief op gang trekken. Ook Lieven Scheire, Sofie Lemaire, Gilles De Coster en Christophe Deborsu maken deel uit van het team presentatoren.

Vanaf 20.45u staat de populaire quiz ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ met Erik Van Looy en komiek Philippe Geubels opnieuw op het menu. Een uurtje later, om 21.45u, verkent oude bekende Annemie Struyf in haar tweede reeks van ‘In Godsnaam’ de wereld van de laatste, Vlaamse missiezusters. Vanuit het klooster van de “Zusters van de Jacht” in Heverlee trekt ze de wereld rond. In de eerste aflevering zoekt ze de 77-jarige zuster Noëlla op, die ondanks haar leeftijd, toch nog scholen, ziekenhuizen en kerken blijft bouwen.

Vanaf dinsdag maken de lichtjes aangepaste versie van ‘Komen Eten’ en de fonkelnieuwe docu-reeks ‘De Bende Haemers’ – over de supergangster Patrick Haemers – hun intrede. Echt vernieuwd is het vernieuwde VIER voorlopig niet echt te noemen. De zender kiest er er uitdrukkelijk voor om nieuw materiaal zoveel mogelijk te omringen met bekende titels.

VIER beloofde een revolutie in tv-land. Of er die ook komt, valt nog af te wachten. Daarover zullen de kijkcijfers beslissen. Dat de allereerste resultaten zullen uitblinken, staat als een paal boven water. De vraag is hoe de verhoudingen in het Vlaamse tv-land over enkele maanden liggen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content