Cultuurminister Joke Schauvliege feliciteert Matthias ‘Schoenmakers’

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) blunderde op Radio 1.

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) heeft geblunderd op Radio 1: in plaats van Matthias Schoenaerts feliciteerde ze Matthias ‘Schoenmakers’ voor de Oscarnominatie van Rundskop.
De verspreking is drukbesproken op de microblogsite Twitter, waar de minister zich intussen zelf al excuseerde. “Matthias sorry was echt lapsus van de stress,” twitterde ze.

“Schoenmakers maakte indruk”
Schauvliege was naar aanleiding van de Oscars te gast in het programma De Ochtend. Op de vraag of ze het niet erg vond dat Rundskop zijn nominatie voor Beste Niet-Engelstalige Film niet heeft kunnen verzilveren in Hollywood, antwoordde de minister dat het “al fantastisch was dat we genomineerd waren en dat dit een grote kans is voor de Vlaamse film”.

“Het klopt dat Michaël Roskam en ook Matthias Schoenmakers indruk hebben gemaakt. Het zijn sterren, maar toch blijven ze gewoon”, vervolgde Schauvliege.

Kritiek, maar ook steun De commentaren op Twitter lieten niet lang op zich wachten. “Schoenmaker, blijf bij je leest”, “De oscar voor de verspreking van het jaar” en “minister Joke Schauvegers” waren maar enkele van de reacties die de draak staken met de minister.

Andere twitteraars namen het dan weer op voor Schauvliege. “Belachelijk Schauvliege af te rekenen op deze lapsus”, of “als we van elke lapsus een brevet van onbekwaamheid maken, moeten we finaal alles zelf doen en daarbij vooral onze mond houden”.

Ergernis

Het is overigens niet de eerste blunder van Schauvliege. Meteen na haar benoeming in de regering-Peeters II gaf ze in Terzake op Canvas toe dat ze weinig affiniteit heeft met kunst en cultuur, tot grote ergernis van de sector.

‘Geen besparingen’ Nog in de Ochtend beloofde Schauvliege hard op tafel te zullen slaan om te verhinderen dat er nog meer bespaard wordt op cultuur. De Vlaamse regering zit vandaag samen over extra besparingen en moet op zoek naar 500 miljard euro. (Belga/EE/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content