Cliptip: ‘De Trainer’

Stand-up comedian Piet De Praitere (bekend van typetjes als ‘Etienne met het open verhemelte’) is wekelijks te zien op YouTube als ‘De Trainer’. In de recentste aflevering meent hij dat de FIFA zich vergist heeft door Rusland het WK 2018 te laten organiseren.

Als ‘De Trainer’ geeft stand-upper Piet De Praitere (‘Etienne met het open verhemelte’, ‘Dikke Gilbert de la Tourette’) wekelijks ‘voetballes’ via YouTube.

De gedreven coach maakt op een komische manier duidelijk hoe je een doelpunt viert, of een potje tafelvoetbal speelt – allemaal te bekijken op PietDePraitere.be.

In de meest recente aflevering meent hij dat de beslissing van de FIFA om Rusland het WK van 2018 te laten organiseren een vergissing was!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Praitere won in ’94 de voorloper van alle stand-up comedy wedstrijden: De Groote Prijs W.P Stutjes’, georganiseerd door Studio Brussel. Je zou hem ook kunnen kennen van zijn avondvullende comedyshows, waarin hij onder meer de typetjes ‘Etienne met het open verhemelte’ en ‘Dikke Gilbert de la Tourette’ neerzette. Of van zijn VT4-programma ‘Navond Vlaanderen’, en zijn optredens als presentator van onder meer Humo’s Rock Rally en de allereerste Humo’s Comedy Cup.

Bekijk een fragment uit een show van De Praitere:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content