Cirque du Soleil trapt ‘Kooza’ af in Knokke

© Reuters

Het circusgezelschap Cirque du Soleil trekt een reeks optredens van de show ‘Kooza’ op gang. Dat gebeurt in de badstad Knokke die voor het eerst Cirque du Soleil ontvangt.

Het circusgezelschap Cirque du Soleil trekt een reeks optredens van de show ‘Kooza’ op gang. Dat gebeurt in de badstad Knokke die voor het eerst Cirque du Soleil ontvangt. Nog tot 18 augustus zijn er vertoningen.

Na meer dan tien dagen bouwen is Knokke eindelijk klaar voor Kooza. De show trekt al meer dan zes jaar de wereld rond en vertelt het verhaal van De Onschuldige die een doos, de Kooza, vindt. Uit de doos komt een nar tevoorschijn die de protagonist meeneemt in een geweldig avontuur. De show keert terug naar de roots van het circus met de focus op het clowneske en acrobatie.

Het is de eerste keer dat de show Europa aandoet. In totaal zal een crew van 385 personen het volledige spektakel in goede banen leiden, waarvan 185 mensen van Cirque du Soleil zelf. Er staan dagelijks shows geprogrammeerd en zelfs twee voorstellingen op een dag in het weekend.

De ticketverkoop verloopt vlot, vertelt de Belgische persverantwoordelijke Frédéric De Gezelle op de generale repetitie. De show is nog niet uitverkocht. Voor bijna elke dag zijn er nog tickets te bemachtigen voor een van de 2.500 zitjes in de Grand Chapiteau die opgesteld staat aan de Natiënlaan, nabij het station in Knokke. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content