Cijfers Theater aan Zee ogen goed: 32.000 verkochte tickets

Archiefbeeld Theater aan zee © BELGA

Ruim 32000 tickets vonden de afgelopen editie van het tiendaagse Oostendse theaterfestival Theater aan Zee een koper. De organisatie is tevreden.

Het Oostendse theaterfestival Theater aan Zee (TAZ) kijkt met ruim 32.000 verkochte tickets tevreden terug op de voorbije tiendaagse. Dat communiceerde de organisatie op de slotavond van het festival.

De cijfers van TAZ ogen goed. Van de 40.000 beschikbare tickets vlogen er ruim 32.000 de deur uit, goed voor een gemiddelde zaalbezetting van 81 procent. Het festival bracht 179 verschillende projecten met in totaal 659 opvoeringen, verspreid over 51 locaties in de Oostendse binnenstad en haven. Daarnaast lokten de gratis activiteiten in het Leopoldpark naar schatting 50.000 bezoekers.

Toppers waren de theatervoorstellingen Miranda en Duikvlucht met elk 2.500 toeschouwers. Muziekbands Amenra, Madensuyu en The Broken Circle Bluegrass Band lokten meer dan 3.000 toeschouwers.

De goede cijfers mogen voor een deel op de hoed gestoken worden van Ontroerend Goed die fungeerde als centrale gast en dus een hand had in de programmatie. Hoewel TAZ heel tevreden is met de editie 2014, waarschuwen de organisatoren toch voor de toekomst. “Een zware domper op de feestvreugde is het nieuws dat de Vlaamse Regering een miljard euro wil besparen op sociale en culturele instellingen in de komende jaren”, besluit TAZ. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content