Cherkaoui en Jalet genomineerd voor Britse National Dance Awards

Volgens de organisatie van de belangrijkste Britse dansprijzen werd er nooit eerder een Belgische voorstelling genomineerd.

De Belgische choreografen Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet zijn genomineerd voor de National Dance Awards, de belangrijkste Britse dansprijzen. Voor Cherkaoui gaat het zelfs om twee nominaties, zo blijkt uit een persbericht van het dansgezelschap Eastman.

In de categorie “best modern choreography” zijn de choreografen Cherkaoui en Jalet samen genomineerd voor hun voorstelling ‘Babel’, een opvoering die de relatie tussen taal en nationaliteit, identiteit en religie onderzoekt. In diezelfde categorie prijkt Cherkaoui’s naam bovendien nog een tweede keer op de shortlist, met de voorstelling ‘Faun’.

De twee andere nominaties in de categorie “best modern choreography” zijn weggelegd voor Michael Keegan-Dolan (voor ‘The Rite Of Spring’) en Russell Maliphant (‘Afterlight’).

Dat er twee Belgische nominaties zijn, is opvallend. Volgens Tony Shepherd van de National Dance Awards werd er wellicht nooit eerder een Belgische voorstelling voor die Britse dansprijzen genomineerd. De awards worden op maandag 24 januari uitgereikt in het Londense danstheater Sadler’s Wells.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content